Over ons

Op een nuchtere en realistische wijze probeert Alphaplata naar het handelsproces te kijken. Wij informeren de klant op een transparante en eerlijke manier en stellen onze beleggingskennis, opgedaan in de afgelopen 25 jaar, ter beschikking. Ons doel is dat de klant op termijn volledig zelfstandig kan handelen.

De naam Alphaplata is als volgt ontstaan: het begrip “alpha” verwijst naar het extra rendement dat je genereert met een beleggingsstrategie ten opzichte van, bijvoorbeeld, een aandelenindex waarmee je je prestaties vergelijkt. “Plata” staat in Spaanstalige landen in de volksmond voor: geld. En letterlijk vertaald: zilver. In fysiek zilver en ETF’s hebben wij tijdens en na de financiële crisis long posities opgebouwd. In de koersexplosie die volgde hebben wij met succes geparticipeerd.

Na veel in futures gehandeld te hebben vereisten de constant veranderende marktomstandigheden een andere benadering.

Een relatief kleine aanpassing heeft gezorgd voor een versimpeling van het handelsproces:

  • Geen day trading en focussen op de lange termijn grafieken
  • Minder vaak handelen en de markt zijn werk laten doen

Dit heeft geleid tot een gedisciplineerde benadering van het handelsproces.

De in de cursus aangereikte methodiek geeft inzicht in de technische-, fundamentele- en psychologische factoren die de koersvorming bepalen. Er wordt uitgelegd hoe de financiële markten functioneren en hoe winstverwachting en risico in het juiste perspectief geplaatst kunnen worden.

Hierdoor wordt de kennisvoorsprong van professionele beleggers ten opzichte van particulieren grotendeels overbrugd.

Wij horen graag uw persoonlijke ervaringen op beleggingsgebied. Via Skypetrainingen kunnen wij dieper ingaan op de cursuscontent en maatwerk leveren. De opzet van de cursus is om de lezer zelfstandig te leren handelen. De onderwezen beleggingsmethode is hierbij een hulpmiddel. Hopelijk dient de cursusstof ook als basis van waaruit de cursist een eigen handelsstijl kan ontwikkelen. Onafhankelijk denken en zelf de handelsbeslissingen nemen is namelijk het ultieme doel!